Solicita oferta - Asigurari de viata

Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Asigurarea de viata

Polita de asigurare de viata este un instrument de protectie financiara a unui individ si a familiei sale. Ca mijloc de protectie al individului, asigurarea de viata creaza un venit suplimentar pentru un anumit moment din viata prin asigurarea unui capital sau a unei pensii. De asemenea, asigurarea de viata vine in sprijinul individului in momentul in care acesta, in urma unui accident, are nevoie de sprijin financiar. Pe langa protectie, asigurarea de viata este singurul mod de economisire, garantat 100% de statul roman, pe o perioada lunga de timp, cu protectie la inflatie.

Aplicabilitate

Ca mijloc de protectie a familiei, asigurarea de viata, aduce un venit compensatoriu in conditiile pierderii intretinatorului financiar. De asemenea, asigurarea de viata vine in sprijinul individului in momentul in care acesta, in urma unui accident, are nevoie de sprijin financiar.

Asigurarea de viata constituie resursa financiara si ofera acoperire familiei unui asigurat. Totodata, asigurarea de viata, prin posibilitatea de a fi cesionata, lichideaza datorii financiare bancare (credite bancare), evitandu-se astfel situatia in care familia ramane cu datorii.

Prima de asigurare

Valoarea primei de asigurare se calculeaza in functie de factori ca: varsta asiguratului, sex, valoarea sumei asigurate, satrea de sanatate. Unele polite de asigurare pot necesita realizarea unor examinari medicale prealabile, suportate ca si costuri de compania de asigurari.

Riscuri acoperite

Societatile de asigurare care ofera asigurari de viata acopera riscul standard, respectiv riscul de deces. In ceea ce priveste asigurarile de viata elementul de protectie financiara este decisiv, iar pentru o paleta cat mai larga de acoperire, societatile de asigurare combina in produsele oferite elementul de protectie cu cel de economisire sau de investitie. Astfel, daca asiguratul traieste la expirarea contractului, suma asigurata ii va fi platita lui.

Riscurile acoperite de asigurarea de viata sunt:

 • riscul de supravietuire - prin crearea unui capital sau/si a unei pensii suplimentare;
 • riscul de supravietuire in urma unui accident, avand ca urmare o invaliditate permanenta - prin acordarea sumelor asigurate aferente acestui risc;
 • riscul de deces - prin plata catre beneficiar a sumelor asigurate;
 • riscul de pierdere a capacitatii de munca - prin exonerarea de plata a primelor de asigurare;
 • riscul de a fi spitalizat sau a suferi interventii chirurgicale - prin plata unor indemnizatii zilnice de spitalizare si interventii chirurgicale.

Caracteristic asigurarilor de viata sunt urmatoarele elemente definitorii:

 • confera protectie beneficiarului politei Dvs. si/sau Dvs. (in functie de polita pe care o alegeti);
 • sunt asigurari pe termen, de obicei, mediu sau lung (de la 5 la 25 sau chiar pana la 80 de ani);
 • obliga la o deosebita seriozitate in plata primelor sub aspectul regularitatii si perioadei de asigurare; plata primei se poate face integral in rate semestriale, trimestriale sau lunare;
 • la produsele de baza se pot adauga si alte clauze aditionale in functie de nevoia fiecarui asigurat in parte, prin care se extinde gama riscurilor si implicit a protectiei oferite de polita asigurare, conferind avantaje suplimentare clientilor in schimbul platii unor sume suplimentare la prima de asigurare.

Evaluarea riscurilor

Primele de asigurare sunt fixate in urma evaluarii riscului. Aceasta evaluare se face tinandu-se cont de mai multi factori:

 • varsta si sexul asiguratului;
 • starea de sanatate a asiguratului;
 • valoarea sumelor asigurate;
 • durata contractului de asigurare;
 • cheltuieli legate de emiterea contractului de asigurare, de administrarea politei si de alte cheltuieli administrative.

Pentru evaluarea starii de sanatate a asiguratului va fi necesara completarea unui chestionar medical. In urma analizarii acestuia de catre o echipa de specialisti, asiguratorul poate cere efectuarea unor investigatii complexe pentru stabilirea cat mai corecta a starii de sanatate a asiguratului. Cheltuielile aferente efectuarii investigatiilor medicale sunt suportate de compania de asigurari.

Beneficii oferite de o polita de asigurare de viata

Pe langa protectie financiara, asigurarea de viata este si un mod sigur de economisire in conditiile unei bune capitalizari si a protectiei la inflatie, ce asigura:

 • protectia membrilor familiei;
 • independenta financiara pentru copii in perioada studiilor;
 • mentinerea garantata a stilului de viata, indiferent de situatiile prin care asiguratii trec intr-un anumit moment;
 • stabilitatea si securitatea intereselor in afaceri.

Beneficii suplimentare

 • Asigurarea unui fond de compensare financiara in situatia unei invaliditati, spitalizari sau diagnosticarii cu o boala grava;
 • Asigurarea unui fond de cheltuieli imediate: funeralii, taxe de succesiune;
 • Asigurarea viitorului copiilor: un fond destinat educatiei academice sau achizitionarii unei locuinte pentru acestia;
 • Crearea unei pensii suplimentare care sa-ti ofere independenta financiara la varsta la care doresti sa te retragi din activitate.

Alegerea asigurarii de viata pentru crearea unui fond privat de pensie

Alegerea politei de asigurare de viata ca suplimentare a crearii fondului de pensie, ofera beneficii suplimentare:

 • Fondul se creeaza si in conditiile pierderii capacitatii de munca, deci, implicit a posibilitatii de a plati;
 • Acopera riscul dobandirii unei invaliditati permanente in urma unui accident;
 • Asigura protectia familiei si a persoanelor care raman in intretinere.

Asigurari mixte de viata cu acumulare de capital

Asigurarea mixta de viata cu acumulare de capital imbina protectia financiara si economisirea, pentru a oferi un venit suplimentar atunci cand va fi nevoie. Protectia fata de inflatie este garantata prin actualizarea anuala a valorii primelor de asigurare.

Asigurarea de grup

Asigurarea de grup este un instrument de planificare financiara prin care se pot motiva si fideliza eficient angajatii unei companii. Pierderea totala sau partiala a capacitatii de munca are implicatii atat asupra situatiei familiale a asiguratului, cat si asupra activitatii firmei.

Se pot adauga clauze speciale politei de viata, oferindu-va astfel un plus de protectie: invaliditate totala si permanenta, invaliditate ca urmare a unui accident, scutire de la plata primelor in caz de invaliditate permanenta, incapacitate temporara de munca, asigurarea sotului/sotiei pe aceeasi polita.

Polita de asigurare de viata ofera acoperire in situatia in care un eveniment nefericit poate provoca o incapacitate de munca, inavaliditate sau chiar moartea, cand nevoia de venituri va continua pentru toti cei care sunt dependenti financiar de persoana asigurata.