Stiri

SAFETY Broker si Life Is Hard extind parteneriatul strategic, acordul semnat fiind evaluat la 2,78 mil. lei

23 04 2021

SAFETY Broker, liderul pietei de brokeraj de asigurari din Romania, isi creste investitiile in digitalizare incepand din 2021. Compania a semnat, recent, un acord cu partenerul sau tehnologic, Life Is Hard | Work Soft (LIH), conform caruia va beneficia de noi dezvoltari software pentru instrumente digitale care sa faciliteze accesul consumatorilor la servicii de asigurari.

citeste mai mult

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Cum isi aleg zodiile asigurarile?

23 04 2021

Cum isi aleg zodiile asigurarile, cum ne influenteaza astrele decizile de zi cu zi si ce pregateste luna aprilie pentru zodia Taur, au fost pricipalele subiecte ale episodului 8 din Zodia Asigurarilor, difuzata pe Canal33, in data de 22 aprilie 2021.

citeste mai mult

Transformarea digitala accelereaza pe piata asigurarilor, iar investitiile in AI cresc in fiecare an

23 04 2021

Schimbarea peisajului consumatorilor, pe fondul pandemiei COVID-19, a necesitat inovare in industria de asigurari. Nu numai ca firmele existente sunt amenintate de companiile insurtech, ce folosesc tehnologia pentru a personaliza experienta asigurarii, dar si trecerea catre digital a fost accelerata.

citeste mai mult

Analiza FivePlus: Asiguratorii si brokerii, prezenti pe Google Maps

23 04 2021

Chiar daca pandemia de COVID-19 a afectat mobilitatea romanilor, pentru domeniul asigurarilor, prezenta fizica ramane importanta, avand in vedere specificul acestor produse financiare. Astfel, majoritatea companiilor de asigurare si de brokeraj sunt prezente pe Harta Google, avand sediul marcat pe acest instrument online, arata o analiza realizata la nivelul pietei de asigurari si de brokeraj din Romania de catre FivePlus Solutions, companie specializata in consultanta IT, SEO si marketing digital.

citeste mai mult

VIDEO: Conferinta Property Insurance - Principalele declaratii!

23 04 2021

Cu toate ca cea mai grava pandemie vreodata isi va pierde intensitatea in lunile urmatoare, exista inca subiecte care sunt departe de a pierde teren. Conferinta "Property Insurance - in a connected world" a fost transmisa LIVE pe canalul YouTube XPRIMM si a prezentat efectele COVID-19 asupra asigurarilor de locuinte, dar si problemelor legate de catastrofele naturale.

citeste mai mult

Swiss Re: Economiile majore ar putea pierde, in urmatorii 30 de ani, aproximativ 10% din PIB

23 04 2021

Swiss Re a publicat "The Climate Economics Index", o analiza a testelor de stres cu privire la impactul riscurilor climatice asupra a 48 de tari reprezentand 90% din economia mondiala, clasificand rezistenta acestora in fata acestui risc, informeaza xprimm.com. Astfel, raportul Swiss Re arata ca toate tarile vor fi afectate, dar subliniaza ca unele sunt mai vulnerabile decat altele.

citeste mai mult

UiPath s-a listat la New York Stock Exchange

23 04 2021

UiPath a fost listata la Bursa de la New York - New York Stock Exchange, sub simbolul PATH, fiind prima companie romaneasca ce reuseste aceasta performanta, in urma unui IPO care a evaluat compania la 29 de miliarde de dolari.

citeste mai mult

Analiza: Vulnerabilitatea mediului de afaceri in contextul pandemiei Covid-19

23 04 2021

4 din 10 companii active de pe piata autohtona erau deja vulnerabile inainte de impactul economic negativ cauzat de pandemia Covid-19 pe parcursul anului 2020, reiese dintr-o analiza a mediului de afaceri realizata de Coface Romania.

citeste mai mult

Noua Ordonanta pentru modificarea legii RCA include decontarea directa obligatorie si pretul de referinta pentru service-uri

22 04 2021

Ministerul Finantelor a publicat joi, 22 aprilie, un nou Proiect de OUG pentru modificarea si completarea Legii nr.132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie, care include, pe langa decontarea directa obligatorie intre asiguratorii RCA, si pretul de referinta pentru service-uri, dar si eliminarea politelor pe o luna pentru persoanele fizice. Afla care sunt principalele propuneri!

citeste mai mult

Evolutia fondurilor de pensii obligatorii si facultative in luna februarie 2021

30 03 2021

Activele totale administrate de cele sapte fonduri private de pensii obligatorii (Pilon II) erau de 77,11 miliarde lei la sfarsitul lunii februarie 2021, in crestere cu 22,7% fata de luna februarie 2020, conform unui raport publicat de SmartFin.ro.

citeste mai mult