Stiri

VIDEO: Clientii tai iti spun ca o asigurare de locuinta este incheiata "degeaba"? Arata-le acest video!

22 10 2021

Riscurile care ameninta locuintele pot avea loc oricand. Insa perceptia asupra lor este distorsionata atat de gradul mai mic de incidenta al acestora, cat si de diverse asocieri geografice. Toate acestea pot conduce la ideea - gresita, dar raspandita in randul multor romani - ca asigurarile de locuinte sunt "inutile".

citeste mai mult

Avans de 11% pe piata asigurarilor de locuinte in prima jumatate a acestui an

22 10 2021

Pe ansamblul pietei asigurarilor de locuinte (obligatorii si facultative), la 30 iunie 2021, s-a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise de aproximativ 11% comparativ cu aceeasi data a anului precedent, in vreme ce indemnizatiile brute platite au crescut cu circa 5%.

citeste mai mult

MILLIMAN: Schimbarea reglementarilor poate crea oportunitati atractive pe piata auto din Romania

22 10 2021

Piata de Raspundere Civila Auto (RCA) din Romania a fost dinamica, fiind afectata de schimbari semnificative in ultimii ani, inclusiv de introducerea unor tarife de referinta, de falimente majore ale companiilor de asigurari si de noi reglementari RCA, noteaza MILLIMAN, pe site-ul oficial, intr-un articol semnat de Diana DODU si Marcin KRZYOWSKI.

citeste mai mult

Parlamentul European a adoptat noi reguli pentru a imbunatati protectia victimelor accidentelor rutiere

22 10 2021

Parlamentul European a adoptat, in data de 21 octombrie 2021, noi reguli pentru a imbunatati protectia victimelor accidentelor rutiere. Normele actualizate privind asigurarile auto, arata entitatea europeana, au ca scop asigurarea unei mai bune protectii si a unui tratament egal al cetatenilor in Uniunea Europeana atunci cand au loc accidente si atunci cand isi asigura vehiculele.

citeste mai mult

Cati asigurati RCA au cumparat clauza de decontare directa in S1 2021 si cat au platit?

22 10 2021

Asiguratorii RCA, autorizati si supravegheati de ASF, au incheiat, in primul semestru din 2021, un numar de 146.532 de clauze de decontare directa, in crestere cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut, reiese din raportul Autoritatii de Supraveghere Financiara.

citeste mai mult

Noua Zeelanda: Guvernul a adoptat, in premiera la nivel mondial, prima legislatie privind raportarea climatica

22 10 2021

Noua Zeelanda este prima tara din lume care a adoptat o lege care va garanta ca organizatiile financiare vor dezvalui si, in cele din urma, vor actiona cu privire la riscurile si oportunitatile legate de clima, arata Asia Insurance Review, citand o declaratie comuna, de joi, 21 octombrie, semnata de Dr. David CLARK - Ministrul Comertului si Consumatorilor, NZ -, si James SHAW - Ministrul Schimbarilor Climatice, NZ.

citeste mai mult

Cheltuielile pentru protectia mediului au scazut usor in anul 2020

22 10 2021

In anul 2020, cheltuielile pentru protectia mediului la nivel national au insumat 15,7 miliarde lei,reprezentand aproximativ 1,5% din PIB, conform datelor INS - Institutul National de Statisctica, fiind in scadere usoara fata de anul 2019.

citeste mai mult

PwC: Complexitatea inutila in companii poate deveni o tinta pentru atacurile cibernetice

22 10 2021

Trei sferturi dintre organizatii spun ca operatiunile lor de afaceri sunt foarte complexe, ceea ce implica riscuri ridicate de securitate cibernetica, arata cel mai recent raport Digital Trust Insights 2022, realizat de PwC la nivel global. De aceea, consecintele unui atac cibernetic, precum pierderile financiare sau o revenire dificila la normal, sunt principalele temeri ale respondentilor cu privire la complexitatea modelelor de afaceri.

citeste mai mult

Nu uita! Weekend-ul asta, te provocam sa faci curatenie intr-un colt verde! Fii parte din schimbare!

21 10 2021

Gesturile mici fac lumea mai buna! Tocmai de aceea, in cadrul campaniei "Luna Asigurarilor de Locuinte", te provocam sa cureti o zona verde la alegere in perioada 22- 24 octombrie! Punem la bataie si niste premii! Inscrie-te completand formularul de aici ca sa afli toate detaliile si sa fii la curent cu initiativa!

citeste mai mult

Fondurile de pensii private obligatorii, crestere de peste 33% in luna martie

05 05 2021

Cele sapte fonduri de pensii private obligatorii (Pilon II) aveau active totale in valoare de 80,238 miliarde de lei la 31 martie 2021, in crestere cu 33,3% comparativ cu nivelul din aceeasi luna a anului trecut, reiese din datele publicate de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

citeste mai mult