Stiri

Politele EUROINS inceteaza pe 7 decembrie 2023! Demersuri de urmat la FGA

28 11 2023

Fondul de Garantare a Asiguratilor - FGA atrage atentia asupra faptului ca, in data de 7 decembrie 2023, politele de asigurare incheiate de Societatea EUROINS Asigurare Reasigurare SA inceteaza de drept, cu exceptia contractelor de asigurare incadrate in clasa de asigurari 15 – Garantii, polite care vor inceta la data de 5 Februarie 2024, in conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014 cu modificarile si completarile ulterioare.

citeste mai mult

4 milioane lei: despagubiri oferite pentru bunurile din locuinte afectate de fenomene electrice

28 11 2023

Companiile de asigurari Membre UNSAR au achitat anul trecut despagubiri de aproape 4 milioane lei doar pentru bunurile afectate de scurt-circuite sau fluctuatii de tensiune, in baza asigurarilor facultative pentru locuinte, conform unei analize la nivelul asociatiei - cu toate ca doar 1 locuinta din 5 este si asigurata.

citeste mai mult

PAID are o noua structura executiva: Cosmin TUDOR, numit Director General Adjunct

27 11 2023

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) anunta numirea lui Cosmin TUDOR in functia de Director General Adjunct, conform aprobarii comunicata public de Autoritatea de Supraveghere Financiara la data de 28 noiembrie 2023.

citeste mai mult

Consiliul ASF a avizat membri in conducerea unor mari asiguratori din piata

27 11 2023

In cadrul sedintei de marti, 28 noiembrie 2023, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a adoptat masuri privind functionarea pietelor financiare nebancare supravegheate – asigurari, piata de capital si pensii private, inclusiv avizarea unor membri in conducerea OMNIASIG, PAID, ASIROM, EUROLIFE sau METROPOLITAN Life.

citeste mai mult

UNIQA in primele 9 luni: prime brute subcrise de peste 90 milioane euro, in crestere cu 9% fata de 2022

27 11 2023

La finalul celui de-al treilea trimestru din 2023, UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata au raportat prime brute subscrise in valoare totala de 90,3 milioane euro conform evidentelor statutare, cu 9% peste cele din aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, UNIQA a continuat sa iti concentreze atentia asupra nevoilor clientilor, dezvoltandu-si activitatea pe segmentele de asigurari non-auto si de viata, in acord cu directiile strategice asumate. Profitul statutar inainte de impozitare inregistrat de ambele companii UNIQA in primele 9 luni din 2023 este de 6 milioane euro, arata un comunicat al companiei.

citeste mai mult

Managerii romani estimeaza cresterea preturilor in industria prelucratoare, constructii, comert cu amanuntul in urmatoarele trei luni

27 11 2023

Managerii romani estimeaza pentru perioada noiembrie 2023 - ianuarie 2024 o relativa stabilitate a activitatii in industria prelucratoare, comertul cu amanuntul si in servicii, o scadere moderata a numarului de salariati in constructii si cresterea preturilor in industria prelucratoare, constructii si comert cu amanuntul, mentioneaza Institutul National de Statistica (INS).

citeste mai mult

Ora de Risc la RFI Romania: Pensia viitorului - mai mica, mai scumpa, mai tarziu. Ce solutii avem?

26 11 2023

Cum arata pensia viitorului? Greu de spus exact. Ce putem spune este ca, din 2023, pensiionari vor intampina multe provocari: pensiile vor fi mai mici, costuri vietii mai mare, iar varsta de pensionare mai indepartata. Ce solutii avem pentru a schimba aceasta paradigma? Si, cand vorbim despre pensiile facultative, care sunt beneficiile lor, unde sunt investiti banii, cu ce grad de siguranta si cum ne punem informa cu privire la conturile individuale de pensii private? Aflam despre toate acestea din emisiunea Ora de Risc de marti, 28 noiembrie, ora 17.30, difuzata de RFI Romania.

citeste mai mult

Groupama lanseaza o noua asigurare de viata cu avantaje pentru clienti

26 11 2023

Groupama, liderul pietei de asigurari din Romania, lanseaza un nou produs din categoria asigurarilor de viata traditionale, cu posibilitatea de a recupera o parte din primele achitate la finakul contractului - Asigurarea de viata cu retur de prima.

citeste mai mult

Daniela BADALUTA, RECREX: Trenduri in daunele auto: Noile tehnologii imbunatatesc calitatea serviciilor

23 11 2023

Daunalitatea ocupa un loc fruntas in preocuparile industriei de de asigurari si cu precadere in sectorul auto. In contextul schimbarilor recente in peisajul de asigurari, prin intrarea pe piata RCA a mai multor companii autorizate pe pietele libere  prin Freedom of Establishment (FoE) –cu prezenta fizica in Romania prin sucursala, administrarea si plata daunei devine o sectiune extrem de importanta. Invitata in cel mai nou format al emisiunii Stirile Saptamanii, Daniela BADALUTA, Presedinte si fondator RECREX International Insurance Services a precizat cum se desfasoara un proces de daunalitate si care sunt trendurile pe acest segment.

citeste mai mult

Studiul VIG & Gallup International arata cunostinte reduse cu privire la riscuri si conceptii gresite cu privire la protectia oferita de sistemele publice in randul populatiei ECE

22 11 2023

La solicitarea Vienna Insurance Group (VIG), Gallup International a examinat competenta in gestionarea riscurilor in noua tari din Europa Centrala si de Est (CEE). Studiul a relevat deficiente clare si erori larg raspandite cu privire la protectia financiara oferita de institutiile de stat si sociale.

citeste mai mult