Stiri

In 2019 au avut loc peste 31.000 de accidente rutiere cu persoane vatamate. Cati romani au decedat in urma acestora?

04 06 2020

Numarul persoanelor accidentate mortal in accidente rutiere in 2019 a scazut usor comparativ cu 2018, insa numarul accidentelor rutiere a crescut, arata datele publicate de Institutul National de Statistica - INS.

citeste mai mult

Riscuri societale intr-o epoca post-COVID-19

04 06 2020

Ne aflam in mijlocul unui eveniment istoric, ce va schimba multe aspecte ale lumii in care traim si va avea un impact major asupra economiei globale, a geopoliticii si a societatilor. Este clar ca impactul si riscurile globale sunt foarte interdependente si schimba peisajul global de risc atat in prezent, cat si in viitor, acest lucru fiind evidentiat si in raportul "COVID-19 Risks Outlook Report", realizat de catre Forumul Economic Mondial (WEF - World Economic Forum) si ZURICH. Cresterea inegalitatii, schimbarea comportamentelor consumatorilor si un nivel record al somajului inseamna ca lectii grele vor trebui reinvatate.

citeste mai mult

Actiune pentru siguranta rutiera: Politistii au retinut peste 4.700 de permise de conducere

04 06 2020

Politistii au retinut, intr-o saptamana, peste 4.700 de permise de conducere soferilor care au pus in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic prin depasirea vitezei legale cu peste 50 km/h, efectuarea de depasiri neregulamentare, neacordarea de prioritate pietonilor sau celorlalte vehicule si conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.

citeste mai mult

VIDEO: Dezbaterea XPRIMM Time for Business despre digitalizare, daune si profit. Principalele declaratii!

04 06 2020

Despre transformarea digitala in asigurari - accelerata de pandemia COVID-19, simplificarea si eficientizarea procesul de digitalizare a daunelor, atragerea unei noi categorii de clienti, si nu numai, s-a discutat joi in dezbaterea deschisa despre prezent si viitor, marca XPRIMM Time for Business, denumita "DAUNE. DIGITALIZARE. PROFIT".

citeste mai mult

Deciziile adoptate joi de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara

04 06 2020

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a aprobat, in cadrul sedintei de joi, 4 iunie a.c., o serie de masuri privind cadrul de functionare a pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private.

citeste mai mult

Asia: Odata cu inceperea sezonului furtunilor tropicale, avioanele consemnate la sol sunt expuse riscurilor

04 06 2020

Companiile aeriene, aeroporturile si companiile de asigurari din Asia sunt amenintate de posibilitatea unor daune neobisnuit de mari, odata cu inceperea sezonului de furtuni tropicale, mai ales in contextul in care, pe fondul pandemiei COVID-19, sute de aeronave nu pot fi miscate cu usurinta, noteaza Reuters. Astfel, aeroporturile mari din regiunile vulnerabile la riscul de furtuna, cum ar fi Hong Kong, Taiwan, Japonia si Filipine, au fost transformate, efectiv, in parcari gigantice, pe fondul restrictiilor de calatorie.

citeste mai mult

Preturile apartamentelor au scazut in luna mai, pe fondul pandemiei

04 06 2020

In contextul situatiei create de raspandirea COVID-19, indicele Imobiliare.ro releva ca in luna mai a avut loc, la nivel national, o scadere moderata, de 1,4%, a preturilor solicitate pe segmentul apartamentelor, dupa un recul de 1,7% consemnat in luna aprilie.

citeste mai mult

Reversul programelor generoase de sustinere la nivel european - cine plateste?

04 06 2020

Masurile adoptate de statele europene, individual, dar si la nivelul UE, pentru a limita efectele pandemiei de COVID-19 si a sprijini redresarea economica, dar si obiectivele de mediu ambitioase asumate prin Pactul Ecologic European au in comun, dincolo de intentiile laudabile, costuri considerabile.

citeste mai mult

Dan ARMEANU, ASF: Pandemia COVID-19 are un impact scazut asupra sistemului de pensii private

28 05 2020

"Impactul pandemiei cu COVID-19 asupra economiei mondiale este semnificativ, estimarile organismelor internationale cu privire la cresterea economica au fost ajustate in sens negativ, din cauza intreruperii unei parti importante a productiei, problemelor aparute pe lantul de aprovizionare si distributie, simultan cu aparitia unor dezechilibre atat pe partea de cerere cat si pe partea de oferta si incertitudinilor cu privire la evolutiile pe termen scurt si mediu", afirma Dan ARMEANU, Vicepresedintele ASF al Sectorului Sistemului de Pensii Private.

citeste mai mult

Pilon II: Activele fondurile de pensii private au atins 61,87 miliarde lei in luna aprilie

22 05 2020

Activele totale administrate de cele sapte fonduri private de pensii obligatorii (Pilon II) erau de 61,87 miliarde lei la sfarsitul lunii aprilie 2020, in crestere cu 18,4% fata de luna aprilie 2019, conform unui raport publicat de SmartFin.ro.

citeste mai mult