Stiri

VIDEO: Asiguratorii ar putea plati circa 15 milioane de lei in urma fenomenelor atmosferice din iunie

03 07 2020

Fenomenele atmosferice care au avut loc in intreaga tara, in luna iunie, au afectat circa 4.000 - 5.000 de persoane care detin asigurari facultative de locuinte, daunele estimate in cazul acestora fiind de aproximativ 15 milioane de lei, potrivit unei estimari prezentate de Aurel BADEA, Responsabil Sectiunea Asigurari Generale non-auto din cadrul UNSAR.

citeste mai mult

Germania: Proprietarii de locuinte si chiriasii pot verifica online riscul individual de furtuna

03 07 2020

Proprietarii de locuinte si chiriasii din Germania pot determina cu usurinta riscul individual de a fi afectati de pericole naturale, folosind in acest sens "natural hazard check", un instrument digital pus la dispozitia lor de Asociatia Asiguratorilor Germani (GDV - Gesamtverband der Deutschen Versicherungswirtschaft), informeaza xprimm.com, citand GDV.

citeste mai mult

Eurostat: Peste 1.800 de romani si-au pierdut viata in accidentele rutiere din 2018

03 07 2020

Aproximativ 1.867 de romani si-au pierdut viata in accidentele rutiere din 2018, numarul persoanelor decedate in accidentele rutiere din Romania fiind in usoara scadere fata de 2017 cand se inregistrau 1.951 de decese, conform unei statistici prezentat de Eurostat.

citeste mai mult

Noua editie a XPRIMM Insurance Report este acum LIVE!

03 07 2020

Cea mai noua editie a XPRIMM Insurance Report a fost lansata joi, 2 iulie a.c., intr-un nou format digital si interactiv, si mai ales work from home friendly!

citeste mai mult

VIDEO: PAID a avizat 200 de dosare de dauna dupa inundatiile din iunie si a rezervat un milion de lei

03 07 2020

"In momentul de fata avem 200 de dosare avizate in urma inundatiilor din luna iunie 2020. Cele mai afectate judete sunt Caras-Severin, Mures, Bihor, Brasov, Harghita, Sibiu", a declarat Nicoleta RADU, Director General, PAID Romania.

citeste mai mult

AXA: COVID-19 subliniaza rolul critic pe care il joaca industria de re/asigurari

03 07 2020

Criza generata de pandemia COVID-19 a subliniat rolul critic pe care industria de asigurari il joaca pentru a proteja societatile si pentru a sustine cresterea economica, a declarat Thomas BUBERL - Chief Executive Officer, AXA -, intalnirii anuale a shareholderilor. Potrivit acestuia, pandemia COVID-19 va motiva AXA sa isi transforme practicile de business si sa se concentreze pe a sprijini progresul uman.

citeste mai mult

Dan ARMEANU (ASE): Impactul COVID-19 asupra pietelor de capital

03 07 2020

Impactul pandemiei generate de virusul COVID-19 asupra economiei mondiale este semnificativ, se va manifesta pe termen lung si va depinde de intensitatea manifestarii pandemiei in perioada urmatoare, spune, intr-un material de opinie, Prof. univ. dr. Dan ARMEANU.

citeste mai mult

Incurajarea redresarii verzi a UE: Comisia investeste 1 mld. euro in proiecte din domeniul tehnologiilor curate

03 07 2020

Comisia Europeana a lansat, vineri, prima cerere de propuneri din cadrul Fondului pentru inovare, unul dintre cele mai mari programe din lume pentru demonstrarea tehnologiilor inovatoare cu emisii scazute de dioxid de carbon, finantate din veniturile obtinute din licitarea certificatelor de emisii din sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii.

citeste mai mult

Activele fondurilor de pensii din Pilonul II si III au fost in crestere in luna mai 2020

01 07 2020

Activele totale administrate de cele sapte fonduri private de pensii obligatorii (Pilon II) erau de 64,63 miliarde de lei la sfarsitul lunii mai 2020, in crestere cu 21,04% fata de luna mai 2019, se arata intr-un raport publicat de SmartFin.ro.

citeste mai mult

NN Pensii: Actiunile Wirecard nu se mai aflau in portofoliul fondului de pensii de Pilon II la inceputul lunii mai

25 06 2020

NN Pensii, cel mai mare administrator din Pilonul II dintre cei sapte activi in Romania, a precizat, joi, in contextul informatiilor publice privind procesatorului german de plati electronice Wirecard, ca actiunile acestei firme nu se mai aflau in portofoliul fondului la inceputul lunii mai, si a subliniat ca evolutia recenta a pretului acestei actiuni nu a afectat sumele din conturile participantilor romani.

citeste mai mult