Solicita oferta - Alte tipuri de asigurari

Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Asigurarea riscului financiar pentru credite si garantii

Forma de asigurare este usor de administrat, avand in vedere ca este un contract de asigurare deschis, adica intra automat sub asigurare orice contract de credit care respecta conditiile si criteriile de acceptare a solicitantilor, stabilite in prealabil. In acest caz nu mai este necesar sa se emita cate o polita de asigurare pentru fiecare contract de credit asigurat.

Asigurarea riscului financiar pentru credite si garantii

Obiectul asigurarii il constituie acoperirea de catre asigurator, in schimbul platii primelor de asigurare de catre asigurat, a riscului financiar de neplata a ratelor si dobanzilor aferente creditului acordat de asigurat persoanelor fizice.

Aceasta asigurare se adreseaza institutiilor care au in obiectul de activitate acordarea de credite persoanelor fizice, in calitatea lor de asigurati.

Riscul acoperit il reprezinta neplata de catre beneficiarul creditului a doua rate de credit consecutive ajunse la scadenta.

Documentele necesare pentru instrumentarea daunei constau in: dosarul de credit intocmit de asigurat, dovada neplatii ratelor de credit de catre beneficiarul creditului, precum si alte elemente considerate semnificative pentru constatarea si evaluarea daunei.

Asigurarea creditului acordat pentru bunuri comercializate in sistem leasing

Obiectul asigurarii il constituie acoperirea de catre asigurator, in schimbul platii primelor de asigurare de catre asigurat, a riscului financiar de neplata a ratelor de leasing aferente bunurilor comercializate in sistem leasing de catre asigurat pe o perioada de maxim 5 ani si cu plata unui avans de minim 15%, in cazul in care utilizatorul nu achita la scadenta obligatiile financiare asumate prin contractul de leasing.

Aceasta asigurare se adreseaza societatilor comerciale care au in obiectul de activitate leasing financiar sau operational, in calitatea lor de asigurati.

Riscul acoperit il reprezinta neplata de catre utilizatorul contractului de leasing a doua rate de leasing consecutive ajunse la scadenta.

Documentele necesare pentru instrumentarea daunei constau in: dosarul de leasing intocmit de asigurat, dovada neplatii ratelor de leasing de catre utilizator, precum si alte elemente considerate semnificative pentru constatarea si evaluarea daunei.

Asigurarea pierderii de profit din riscuri asigurate

Asigurarea permite recuperarea pierderii de profit net din activitatea de exploatare si a cheltuielilor ce au trebuit sa continue in aceasta perioada.

Asigurarea pierderilor financiare din intreruperea activitatii (Business Interruption) protejeaza afacerea dumneavoastra impotriva pierderilor cauzate de intreruperea temporara a activitatii datorata unui incendiu sau altui risc asigurat.

Asigurarea pierderilor financiare din intreruperea activitatii va va recompensa pentru pierderea de venituri aferente activitatii de exploatare ca urmare a unei intreruperi in activitatea dumneavoastra. Asigurarea pierderilor financiare din intreruperea activitatii compenseaza profitul pe care ar fi trebuit sa-l castigati daca nu s-ar fi produs dezastrul. Polita acopera, de asemenea, cheltuielile de exploatare care trebuie sa continue desi activitatile au fost sistate temporar: in situatii cum ar fi distrugerea locatiei unde va desfasurati activitatea, aceasta asigurare va poate oferi resursele necesare acoperirii cheltuielilor cu utilitatile, salariile si alte obligatii de plata, pe perioada cat proprietatea este in curs de refacere. In situatia in care exista posibilitatea diminarii pierderilor de venit prin efectuarea unor cheltuieli suplimentare fata de cele obisnuite, aceste cheltuieli va vor fi rambursate.

Asigurarea pierderilor financiare din intreruperea activitatii nu se vinde separat. Aceasta insoteste asigurarea proprietatii Asiguratului.

Scopul acoperirii este de a repune Asiguratul in pozitia pe care ar fi avut-o daca evenimentul cauzator de prejudicu nu s-ar fi produs.

Facilitati

  • se acorda reduceri suplimentare cu ocazia reinnoirii politei de asigurare, in cazul in care nu au existat pretentii de despagubire;
  • prima de asigurare poate fi platita in rate;
  • se pot acorda avansuri din despagubire in cazul producerii daunelor.