Stiri

Australia: Asigurarea auto care iti protejeaza masina in cazul unui accident cu un... cangur

18 Jun 2019

Huddle Insurance - o companie tehnologica din Australia, care sustine ca foloseste Inteligenta Artificiala pentru optimizarea produselor si serviciilor de asigurare pe care le ofera -, a lansat "Kanga Cover", primul produs care protejeaza soferii in cazul in care acestia sunt implicati intr-un accident rutier cu un... cangur sau alte animale, informeaza Asia Insurance Review.

citeste mai mult

Peste 1,7 milioane de locuinte sunt asigurate. PAID a achitat daune de 1,8 milioane lei in primele 5 luni

18 Jun 2019

La sfarsitul lunii mai 2019 erau active la nivel national 1.708.086 de asigurari obligatorii de locuinte (polite PAD), in creste usoara comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, potrivit statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor.

citeste mai mult

Lista imobilelor expertizate tehnic din punctul de vedere al riscului seismic, actualizata

18 Jun 2019

349 de cladiri din Bucuresti sunt incadrate in clasa I de risc seismic (constructii cu risc ridicat de prabusire la cutremurul de proiectare corespunzator starii limita), cu o cladire mai putin fata de raportul anterior de la inceputul lunii mai, conform AMCCRS - Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic - care a publicat pe site lista actualizata a imobilelor expertizate tehnic din punctul de vedere al riscului seismic.

citeste mai mult

Doua companii de asigurari se afla in topul Brand Finance Romania 50 din acest an

18 Jun 2019

"Brand Finance Romania 50", raportul anual privind cele mai valoroase 50 de branduri romanesti, include, in acest an, doua companii de asigurare, ambele inregistrand o usoara crestere in clasament comparativ cu anul anterior.

citeste mai mult

Swiss Re: Abordarea impactului schimbarilor climatice, cruciala pentru a limita efectele asupra re/asiguratorilor de viata

18 Jun 2019

Daca nu vor fi luate masuri pentru a minimiza impactul schimbarilor climatice, acestea vor avea, cel mai probabil, "consecinte semnificative" asupra re/asiguratorilor de viata, care se vor confrunta cu riscuri din ce in ce mai mari aduse de episoadele tot mai frecvente de canicula, inundatii, seceta, incendii si diverse boli care sunt transmise prin vectori.

citeste mai mult

VIDEO: Cel de-al doilea Program de Mentorat dezvoltat de PRBAR Academy incepe din toamna

18 Jun 2019

Intitulata "Managementul schimbarii", ultima sesiune a workshop-ului "De vorba cu..." din programul de mentorat dezvoltat de PRBAR Academy i-a reunit pe mentorati cu mentorii Nicoleta RADU, Director General, PAID Romania, si Valentin IONESCU, Director Directia Strategie si Stabilitate Financiara, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, care au raspuns la toate curiozitatile si au impartasit modul prin care au depasit obstacolele intampinate de-a lungul carierei.

citeste mai mult

Facebook anunta lansarea unei monede virtuale

18 Jun 2019

Facebook a dezvaluit planurile de a intra in domeniul criptomonedelor prin intermediul Libra, o moneda care va putea fi folosita din 2020 in aplicatii precum Messenger si WhatsApp, dar si ca aplicatie de sine statatoare.

citeste mai mult

Eurostat: Romania a inregistrat, in luna mai 2019, cea mai mare rata anuala a inflatiei din UE

18 Jun 2019

Romania a inregistrat in luna mai 2019 cea mai mare rata anuala a inflatiei din randul statelor membre ale Uniunii Europene, de 4,4%, anunta Eurostat, Biroul de Statistica al Uniunii Europene.

citeste mai mult

Dan ARMEANU, ASF: Fondurile de pensii private reprezinta o sursa importanta de capital

14 Jun 2019

Fondurile de pensii private reprezinta o sursa importanta de capital deoarece contribuie la finantarea disponibila pe piata pentru actorii din economie si imbunatatesc eficienta intermedierii financiare, a declarat Dan ARMEANU, Vicepresedinte pentru sectorul Pensii Private, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

citeste mai mult

Numarul pensionarilor a scazut cu 17.000 in T1 2019. Cat a fost pensia medie?

13 Jun 2019

In primul trimestru din 2019, numarul mediu de pensionari a fost de 5,18 milioane, in scadere cu 17.000 fata de trimestrul precedent, iar numarul mediu de pensionari din asigurari sociale de stat a fost de 4,68 milioane, in scadere cu 8.000 de persoane fata de T4 din 2018, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

citeste mai mult