Stiri

EIOPA publica un ghid de aplicare privind modul de reflectare a schimbarilor climatice in ORSA

08 08 2022

Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA) a publicat versiunea finala a ghidului de aplicare privind evaluarile schimbarile climatice in Own Risk and Solvency Assessment (ORSA).

citeste mai mult

Noile mandate ale membrilor Directoratului OMNIASIG - avizate de ASF

08 08 2022

OMNIASIG Vienna Insurance Group a primit aprobarea din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara pentru mandatele celor cinci membri ai Directoratului companiei, dintre care patru au fost reinnoite. Echipa Directoratului este completata de un nou membru, Anca Ifrim.

citeste mai mult

Cum depasesti o trotineta electrica?

08 08 2022

Utilizatorii de trotinete electrice au voie sa circule cu acest mijloc de transport doar pe pistele de biciclete special amenajate. In lipsa acestora, insa, pot circula si pe drumurile publice unde viteza maxima admisa este de 50 km/h, pe banda 1, cat mai aproape de trotuar/ acostament. In astfel de cazuri, este clar ca ii vei intalni in trafic, ca sofer, si va fi nevoie sa ii depasesti. Cum depasesti corect, conform legislatiei, o trotineta electrica?

citeste mai mult

Statul Major al Fortelor Navale cauta asigurator pentru elicoptere

08 08 2022

Ministerul Apararii Nationale, prin UM 02022 Constanta, a initiat o licitatie pentru servicii de asigurare CASCO si raspundere civila pentru elicopterele IAR 330 Puma NAVAL din dotarea Fortelor Navale, pentru o perioada de 4 ani. Bugetul pentru procedura de atribuire a fost estimat la 10,514 milioane de lei.

citeste mai mult

Transelectrica, Loteria Romana si Serviciul de Ambulanta Prahova cauta asiguratori

08 08 2022

Operatorul national de transport de energie electrica Transelectrica a lansat o licitatie pentru servicii de asigurare de raspundere civila profesionala a membrilor Consiliului de Supraveghere si Directoratului companiei.

citeste mai mult

BNR: Dobanda cheie a fost majorata la, 5,50 % pe an

07 08 2022

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), a decis in cadrul sedintei de vineri, 5 august 2022, majorarea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 5,50 la suta pe an, de la 4,75 la suta pe an, incepand cu data de 8 august 2022, potrivit comunicatului de presa BNR.

citeste mai mult

EY Romania: Companii locale vor face investitii pentru a se proteja de atacurile cibernetice si impactul lor asupra datelor financiar-fiscale

07 08 2022

Peste 90% dintre companiile din Romania spun ca o crestere a incidentei atacurilor informatice le poate perturba serios activitatea. Un procent de 72% dintre acestea au un departament intern specializat sau un partener extern care sa previna exploatarea retelelor lor in urma unui atac informatic. Aproape jumatate dintre companii (46%) spun, insa, ca au arii care nu sunt acoperite sau nu sunt suficient protejate de atacurile hackerilor.

citeste mai mult

"Asiguratorii ar trebui sa continue sa imbratiseze schimbarile tehnologice" - CEO SCOR

07 08 2022

Asiguratorii ar trebui sa continue sa se adapteze schimbarilor tehnologice, scrie Laurent Rousseau, CEO al SCOR, in ziarul francez Les Echos. Rousseau arata ca inovatia tehnologica este cea mai buna modalitate prin care reasiguratorii pot prognoza cel mai bine riscurile si tendintele.

citeste mai mult

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Cum ii vor influenta recentele schimbari ale noului Cod Fiscal pe brokerii de asigurare?

07 08 2022

Recentele modificari ale Codului Fiscal, o parte din ele, privesc brokerii, asiguratorii dar si clientii acestei piete de asigurari, atat de utila si de necesara. Despre cum ne vor afecta viata si activitatea aceste modificari de legislatie si normele lor de aplicare dar si care sunt secretele acestei profesii, brokerajul de asigurari si asigurarile in general, o sa aflam de la invitatul emisiunii Zodia Asigurarilor, de la Canal 33, Dorel DUTA, Presedintele UNSICAR.

citeste mai mult

ASF: Datele preliminare confirma stabilizarea pietei RCA: Concurenta in crestere si tarife in scadere

07 08 2022

Piata RCA confirma, dupa prima jumatate a anului 2022, ca a reusit sa depaseasca efectele disparitiei City Insurance S.A., fostul lider din domeniu.

citeste mai mult