Stiri

Peste 1,7 milioane de locuinte sunt protejate prin polita PAD. Top judete cu cel mai mare grad de cuprindere in asigurare

16 10 2019

La nivel national, peste 1,7 milioane de locuinte erau asigurate printr-o polita PAD (asigurarea obligatorie a locuintei), la finalul lunii septembrie 2019, in crestere usoara fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor.

citeste mai mult

ASF are in vedere eliminarea, in scurt timp, a limitarilor aplicabile distribuitorilor de asigurari din alte state membre

16 10 2019

Autoritatea de Supraveghere Financiara urmeaza sa imbunatateasca cadrul legislativ si sa elimine limitarile aplicabile distribuitorilor de asigurari din alte state membre, a declarat, pentru 1asig.ro, Cristian ROSU, Vicepresedintele Sectorului Asigurari - Reasigurari din cadrul ASF, ca reactie la scrisoarea trimisa Romaniei de catre Comisia Europena.

citeste mai mult

VIDEO: 2019 a fost un an bun din punct de vedere al randamentelor investitionale pe piata pensiilor private

16 10 2019

Despre randamentele investitionale in sistemul privat de pensii, directia spre care se indreapta acest sector, unde investesc administratorii fondurilor de pensii banii participantilor, dar si despre situatia platilor catre beneficiari au discutat Radu CRACIUN - Presedintele Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii -, marti, 15 octombrie a.c., la emisiunea Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania.

citeste mai mult

Studiu: Britanicii subevalueaza ingrijorator valorea bunurilor pe care le detin in locuinta

16 10 2019

Britanicii si-ar putea subevalua valoarea bunurilor din locuinta, lasandu-si bunurile expuse riscurilor si facand ca, la nivel national, valoarea bunurilor neasigurate si expuse riscurilor sa fie de miliarde de lire sterline, arata un studiu realizat de Admiral Home Insurance si citat de Your Money. Potrivit sursei citate, fiecare locuinta din Marea Britanie isi subasigura bunurile cu peste 16.000 de lire sterline.

citeste mai mult

RoboCasa, acum si cu sfaturi despre protectia mediului!

16 10 2019

RoboCasa, primul chatbot care iti povesteste despre protectia casei tale, lansat in cadrul editiei de anul trecut a campaniei de informare "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", si-a "actualizat" baza de date.

citeste mai mult

Japonia: Ajutor de 6,5 milioane de dolari din rezerva de stat, dupa cel mai puternic taifun din ultimii 60 de ani

16 10 2019

Japonia a alocat miercuri, din rezerva de stat, suma de 6,5 milioane de dolari pentru ajutorarea victimelor celui mai puternic taifun din ultimii 60 de ani, sustine premierul nipon, Shinzo ABE, citat de Japan Times. Potrivit sursei citate, suma va fi folosita pentru amenajarea de toalete temporare si pentru trimiterea de resurse (apa, alimente, paturi din carton etc.) catre adaposturile de urgenta ridicate in mai multe regiuni din centrul, estul si nord-estul tarii, afectate, recent, de inundatii record.

citeste mai mult

FMI estimeaza ca economia Romaniei va creste cu 4% in 2019

16 10 2019

FMI - Fondul Monetar International estimeaza ca economia Romaniei va creste cu 4% in 2019, in timp ce rata anuala a inflatiei va ajunge la 4,2%, se arata in editia din octombrie a raportului World Economic Outlook.

citeste mai mult

Eurostat: Peste o treime dintre romani, supusi riscului de saracie si excluziune sociala

16 10 2019

Mai mult de o treime din populatia Romaniei era supusa in 2018 riscului de saracie si excluziune sociala, conform Eurostat - Biroul de Statistica al Uniunii Europene. Datelor prezentate arata ca ponderea romanilor afectati a scazut cu peste 11 puncte procentuale din 2008.

citeste mai mult

Infografic: Activele din sistemul pensiilor private au crescut cu 16% in S1 2019, la peste 12 miliarde euro

07 10 2019

Valoarea activelor totale aflate in administrare, la nivelul intregului sistem de pensii private, a ajuns in primul semestru al anului 2019, la 57,43 miliarde de lei (12,13 miliarde de euro), in crestere cu 15,78% comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand era de 45,6 miliarde lei, conform datelor publicate de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

citeste mai mult

Certinvest Pensii, preluat de Grupul Financiar Banca Transilvania

04 10 2019

Grupul Financiar Banca Transilvania se extinde in domeniul pensiilor private. Astfel, BT Asset Management S.A.I. (BTAM) si BT Investments achizitioneaza 100% din Certinvest Pensii, potrivit unui comunicat al grupului publicat pe bursa.

citeste mai mult